voor-wie-hypnose.jpg

 Hypnotherapie

 

De medische toepassing van hypnose (hypnotherapie) is eigenlijk een vorm van Body Mind therapie. Dat wil zeggen dat het gaat om de interactie tussen het lichaam en het ‘brein’. Hypnose probeert die wederzijdse relatie op een positieve manier te beïnvloeden om een bepaald therapeutisch doel te bereiken.
Een mooi voorbeeld van interactie tussen lichaam en geest is het recente promotie onderzoek door kinderarts Dr. De Vlieger in het AMC. Zij deed onderzoek naar de rol van (zelf)hypnose bij de behandeling van chronisch functionele buikpijn of spastisch colon (= spastische darm) bij kinderen. De helft van ruim 50 kinderen kreeg 6 hypnose sessies gedurende drie maanden. De andere helft kreeg een standaard behandeling bij de kinderarts.
 
85% Van de kinderen in de hypnosegroep waren één jaar na afloop van de behandeling pijnvrij ten opzichte van 25% in de groep van de standaardbehandeling door de kinderarts.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het toonaangevende internationale tijdschrift Gastroenterology.
 
Kinderen zijn van nature gewend om te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Ze zijn daarom goed hypnotiseerbaar, vooral tussen 6 en 14 jaar en goed toegankelijk voor therapeutische suggesties. Behandelingen zijn hierdoor korter dan bij volwassenen, meestal 6 sessies of minder. Kinderen vinden hypnose in het algemeen plezierig. Hun zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfstandigheid nemen toe dankzij hypnose. Vanaf ongeveer 6 jaar kan hypnose worden toegepast. Tot de leeftijd van 20 jaar kunnen kinderen in onze praktijk terecht. 

Contact

Een afspraakkunt u maken via het emailadres:
contact@kinderhypnoseleiden.nl of
tussen 8:00 en 17:00 uur via 
Mob: 06 513 787 04

Adres

Kinderhypnosepraktijk FOCUS 

fotogezondheidscentrum Hebe 

Zoeterwoudesingel 47
2313 EJ Leiden

Copyright © 2010 WieleWaalWeb.

All Rights Reserved.