Artikelen

Kinderhypnotherapeut/Kinderarts

 

Sheila Elkerbout
 

Sheila Elkerbout is kinderarts niet praktiserend, opgeleid in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij heeft ruim 15 jaar gewerkt als algemeen kinderarts, m.n. in het Rijnland Ziekenhuis, tot eind 2010. De kennismaking met hypnose was voor haar een bijzondere ervaring. Zij zag dat door hypnose kinderen zelf meer sturing kunnen geven aan hun lichaam, waardoor ze zelfstandiger worden  en minder afhankelijk van o.a. hulpverleners. Hypnose blijkt een waardevolle aanvulling op de standaard (medische) behandeling. Om die reden heeft zij besloten een eigen praktijk te starten waarin hypnose een centrale plaats inneemt in de begeleiding van kinderen met uiteenlopende klachten en problemen.

Via de Nederlandse Vereniging voor Hypnose (NVVH) heeft zij twee aanvullende hypnose opleidingen gedaan. Daarnaast via Cure & Care Development de vervolgopleiding: ‘Hypnose bij kinderen in de medische setting.'

Voorts is zij lid van de volgende beroepsverenigingen: Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en de Nederlandse Vereniging voor Hypnose (NVVH).
De therapeut staat ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Zorg (SCAG) (een onafhankelijke geschillencommissie) en is onderhevig aan het TCZ-tuchtrecht. 

KvK nummer: 50768255

Klacht- en Tuchtrecht:
Problemen die u of uw kind ervaart bij de begeleiding kunt u altijd bespreken met de therapeut. Indien u zich onvoldoende gehoord voelt of niet met elkaar tot overeenstemming komt, kunt u een klacht indienen bij de beroepsvereniging, de NBVH, alwaar een klachtenfunctionaris uw klacht in behandeling zal nemen en u op de hoogte zal stellen van de procedure.

Mocht dit niet tot een oplossing leiden dan kunt u de klacht neerleggen bij een onafhankelijke geschillencommissie de SCAG. Zie voor nadere informatie de site van de SCAG. Bij de tuchtcolleges kunt u alleen klagen over zaken die onder het tuchtrecht van de complementaire zorg vallen. Hierin voorziet de TCZ.

Bereikbaarheid

FOCUS is gelegen vlak achter het Centraal Station Leiden. U loopt er in ruim 15 minuten naar toe. Of u neemt Connexxion
bus 36, 40, 44, 50 of 51 vanaf het station.
Deze stoppen allemaal voor de praktijk, halte Lijsterlaan.
Als u met de auto komt is er voldoende parkeerruimte, wel is er sprake van betaald parkeren.
Voor de route  klik hier
 

Contact

Een afspraakkunt u maken via het emailadres:
contact@kinderhypnoseleiden.nl of
tussen 8:00 en 17:00 uur via 
Mob: 06 513 787 04

Adres

Kinderhypnosepraktijk FOCUS 

Huisartsenpraktijk Zwaan

fotogezondheidscentrum Hebe 

Rijnsburgerweg 163
2334 BP Leiden

Copyright © 2010 WieleWaalWeb.

All Rights Reserved.